Valikko Sulje

Lentovarikon Kilta ry:n kevätkokous 2018


Tilaisuuden avaus

Lentovarikon Kilta ry:n kevätkokous pidettiin Puolustusvoimien Logistiikkalaitoksen viihtyisässä henkilökuntaravintola Kievarikossa. Puheenjohtaja Matti Mäkelä toivotti osanottajat tervetulleiksi ja avasi tilaisuuden. Ennen varsinasta kokousta hän pyysi Juha-Matti Ylitaloa kertomaan tämän hetken tilanteesta.

Tilannekatsaus

Juha-Matti Ylitalo kertoi lyhyesti tämän hetken tilanteen. JASSM-rynnäkköohjusten (Joint Air-to-Surface Standoff Missile) testaus kahdella Hornetilla China Laken ampuma-alueella Kaliforniassa on sujunut suunnitelmien mukaan. MLU2-päivitys on tehty ja sen myötä Hornettien käyttöikä yltää vuosiin 2025–2030. Hornet on elinkaarensa parhaassa vaiheessa. Ensimmäinen Hornet tullaan museoimaan noin vuonna 2025. Hawkin toiminta yltää vuoteen 2036.


– Insinöörieversti Juha-Matti Ylitalo kertoi lyhyesti tämän hetken tilanteen

Ylitalo on siirtynyt HX-projektin johtajaksi. Hanke etenee aikataulun mukaisesti. Siitä tulee melko työläs, sillä on aikomus edetä kaikkien ehdokkaiden kanssa melko pitkälle eli alkuvaiheen karsintaa ei ole tarkoitus tehdä. Alustavat tarjouspyynnöt valmistuvat huhtikuussa 2018. Lopullinen tarjouspyyntö tullaan tekemään vuonna 2019.

Kevätkokous

Puheenjohtaja Matti Mäkelä avasi kokouksen. Kevätkokouksen puheenjohtajaksi valittiin Esko Mälkönen ja sihteeriksi Killan sihteeri Maritta Nurmi. Sääntömääräiset kokousasiat käsiteltiin jouhevasti hyvässä yhteisymmärryksessä. Jäsenmäärämme on 405. Saimme haasteen, että jokainen läsnä olevista hankkisi vuoden aikana yhden uuden jäsenen.

Palkitseminen

Tämän tilaisuuden juhlavin hetki koitti, kun puheenjohtaja Matti Mäkelä ja varapuheenjohtaja Juhani Ronumäki julkistivat vuoden 2018 kiltalaisen. Hän on Maire Ahonen. Valinnassaan Killan hallitus oli yksimielinen. Maire Ahonen on tehnyt monien vuosien ajan ansiokasta ja uhrautuvaa talkootyötä Kiltamme hyväksi. Hän sai vuodeksi haltuunsa Kiltamme arvokkaimman tunnustuksen, lasisen Falco patsaan sekä siihen liittyvän luovutuskirjan. Vuoden kuluttua hän saa omakseen vastaavan pienoispatsaan. Varapuheenjohtaja Juhani Ronumäki onnitteli uutta Vuoden Kiltalaista kauniilla kukkakimpulla. Läsnäolijat kokivat valinnan osuneen täsmälleen oikeaan henkilöön.


– Puheenjohtaja Matti Mäkelä (oikella) ojensi Kiltamme arvokkaimman tunnustuksen, Falcon patsaan vuoden 2018 kiltalaiselle Maire Ahoselle (vasemmalla). Varapuheenjohtaja Juhani Ronumäki (keskellä).


– Varapuheenjohtaja Juhani Ronumäki onnitteli uutta vuoden kiltalaista Maire Ahosta kauniilla kukkakimpulla

Kahvit

Juhlavan tilaisuuden kunniaksi oli kahville varattu erikoisen hyvät voileipä- ja täytekakut. Kahvittelun lomassa vapaa jutustelu jatkui vilkkaana kuulumisia vaihdellen. Runsasluminen talvi mahdollisti senkin, että yksi osanottajista oli saapunut tähän tärkeään tilaisuuteen suksilla.

Kuvat ja teksti: Jorma Hautala