Valikko Sulje

Killan kevätkokous 9.4.2019

Lentovarikon killan kevätkokous pidetään Puolustusvoimien Logistiikkalaitos, Ruokala Kievarikko, Vuoreksenkatu 20 Tampere.

Ilmoittautumiset viimeistään 29.3.2019:

  • Maritta Nurmi, puh. 0299 578 801 tai maritta.nurmi ät mil.fi

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

Lentovarikon Killan kevätkokous pidettiin Kievarikossa 9.4.2019.
Lue lisää kevätkokouksesta:

 

Tilaisuuden avaus

Lentovarikon Kilta ry:n kevätkokous pidettiin Puolustusvoimien Logistiikkalaitoksen viihtyisässä henkilökuntaravintola Kievarikossa. Puheenjohtaja Matti Mäkelä toivotti osanottajat tervetulleiksi ja avasi tilaisuuden. Tähän tilaisuuteen oli kertynyt erikoisen paljon mielenkiintoisia ja monipuolisia asioita. Se kertoo Kiltamme aktiivisesta toiminnasta.

Palkitseminen

Tilaisuus aloitettiin kaikkien tärkeimmällä asialla, vuoden 2019 Kiltalaisen Juhani Ronumäen palkitsemisella. Puheenjohtaja Matti Mäkelä luovutti juhlallisesti hänelle Kiltamme arvokkaimman huomionosoituksen, lasisen Falco-patsaan sekä siihen liittyvän kunniakirjan.  Vuoden kuluttua hän saa omakseen vastaavan pienoispatsaan ja lasinen Falco-patsas luovutetaan seuraavalle. Juhani Ronumäki on liittynyt ensin Lentotekniikan Kiltaan ja sitten myöhemmin Lentovarikon Kiltaan. Näin ollen hän on ollut kiltatoiminnassa mukana aktiivisesti jo kunnioitettavat 52 vuotta. Hän on tehnyt monien vuosien ajan ansiokasta ja uhrautuvaa talkootyötä Kiltamme hyväksi. Hän on järjestänyt monet suuren suosion saavuttaneet Lentotekniikkaseminaarit sekä useita matkoja. Valinnassaan Killan hallitus oli yksimielinen. Läsnäolijat kokivat valinnan osuneen täsmälleen oikeaan henkilöön. Viime vuoden (2018) kiltalainen Maire Ahonen onnitteli Juhania kauniilla kukkakimpulla.

– Viime vuoden 2018 kiltalainen Maire Ahonen onnittelee tämän vuoden 2019 kiltalaista Juhani Ronumäkeä

Vuoden 2019 kiltalainen Juhani Ronumäki sai haltuunsa vuodeksi Kiltamme korkeimman tunnustuksen, Falco-patsaan

Vasemalta Kiltamme sihteeri Maritta Nurmi, vuoden 2019 kiltalainen Juhani Ronumäki ja Kiltamme pj. Matti Käkelä

Pöydän takana vasemmalla insinöörieversti Kim Juhala ja Esko Mälkönen. Seisomassa vasemmalta Kiltamme pj. Matti Käkelä, vuoden 2019 kiltalainen Juhani Ronumäki ja Kiltamme sihteeri Maritta Nurmi.

Tilannekatsaus

Ilmajärjestelmäosaston osastopäällikkö, insinöörieversti Kim Juhala kertoi Ilmavoimien tämän hetken kuulumiset. Valmet L-70 Vinka alkeiskoulukoneen korvaaminen Grob G115 E:llä on kunnossa. Hawkin johtamisjärjestelmän modifiointi ja päivitys saadaan valmiiksi. Tämä ennakoi ja auttaa merkittävällä tavalla siirtymistä Hawkista Hornettiin, kun järjestelmät ovat yhdenmukaiset.

Ilmajärjestelmäosaston osastopäällikkö, insinöörieversti Kim Juhala kertoi Ilmavoimien tämän hetken kuulumiset

Kahvit

Kauniin kevään ja juhlallisen tilaisuuden kunniaksi oli Maritta Nurmi varattu kahville erikoisen hyvät voileipä- ja mansikkatäytekakut. Kahvittelun lomassa mukavan leppoisa keskustelu soljui vilkkaana kuulumisia kertoillen ja kysellen.

Kevätkokous

Puheenjohtaja Matti Mäkelä avasi Kiltamme kevätkokouksen. Kevätkokouksen puheenjohtajaksi valittiin Esko Mälkönen ja sihteeriksi Killan sihteeri Maritta Nurmi. Sääntömääräiset kokousasiat käsiteltiin jouhevasti hyvässä yhteisymmärryksessä. Matti Käkelä esitteli kuluneen vuoden toiminnan ja myös tulevan vuoden suunnitelmia. Rahastonhoitaja Jenni Halttunen kertoi havainnollisesti taloudellisen tilanteemme ja tilinpäätöksen. Jäsenmäärämme on 416, varjolaivueeseen siirtyneitä 3 ja uusia jäseniä 22. Kunniapuheenjohtajaksi kutsuttiin Aarno Saramäki. Aikaisemmin (2004) on Kunniapuheenjohtajaksi kutsuttu Pertti Korhonen.

Pilven Veikko lehdet

Ilmavoimien Kiltaliitto ry julkaisee Pilven Veikko-lehteä. Se on tärkeä Ilmavoimien Kiltoja yhdistävä jäsenjulkaisu. Aarno Saramäki on tehnyt erittäin hyvän työ kooten lehdet kahdeksi sidotuksi kirjaksi. Hän luovutti ne pj. Matti Käkelälle. Näin saadaan Kiltojen historia säilymään tallessa tuleville sukupolville.

Aarno Saramäki luovutti Kiltamme pj. Matti Käkelä Pilven Veikko-lehden sidotut vuosikerrat

Lippu

Jo jonkin aikaa on ollut puhetta siitä, että Killallamme ei ole omaa lippua. Sille olisi tarvetta erilaisissa tilaisuuksissa. Nyt tuo puute on poistumassa. Esko Päivinen esitteli suunnittelemansa lipun luonnoksen. Lippua suunnitellessaan hän on ottanut tarkasti selvää heraldiikan säännöistä ja noudattanut niitä säntillisesti. Niinpä tuloksena komea Kiltaamme hienosti kuvaava lippu. Lippu on tarkoitus ottaa virallisesti käyttöön juhlallisella Lipun naulaustilaisuudella 4.4.2021, jolloin aktiivinen Kiltamme täyttää komeat 30 vuotta.

– Esko Päivinen esitteli komean luonnoksensa Kiltamme lipuksi

Kuvat ja teksti: Jorma Hautala