Valikko Sulje

Lentovarikon historia 1918–2000

Tämä teos kertoo Lentovarikon, nykyisen Lentotekniikkalaitoksen vaiheet sotilasilmailun alkuajoista vuosituhannen vaihteeseen.

Lentovarikko on ollut koko toimintansa ajan kiinteässä yhteistyössä lentokoneteollisuuden kanssa, joten teos kuvaa myös Suomen sotilasilmailun teknisen tuen järjestämisen ja kehittämisen sotilasilmailumme ensimmäisten 85 vuoden ajalta.

Lentovarikon päätehtävänä on ollut Ilmavoimien kaluston pitäminen tehtävä- ja lentokelpoisena. Tehtävään kuuluvat joukko-osastojen ja korjaamoiden tekninen ja materiaalinen tukeminen, kaluston käytössä ja ylläpidossa tarvittavien materiaalien hankinta, korjaaminen, korjauttaminen ja varastointi. Siihen kuuluu myös kehitys- ja tarkastustoiminta, jonka ulospäin näkyvin osa on koelentäminen.

Tutkimustyön historiaosuuden ovat tehneet Jyväskylän yliopiston historialaitoksen tutkijat FM Juha Pakarinen, FM Jari Rajalainen ja FL Vesa Holm.

Useat Ilmavoimien tekniikkaan perehtyneet henkilöt ovat kirjoittaneet tarvittavia erikoisjaksoja. Teoksen runsas kuva-aineisto, taulukot ja kaaviot elävöittävät ja auttavat lukijaa saamaan kuvan Suomen ilmailutekniikan historiasta.

Painovuosi 2003

Myyntihinta 30 € 37 € + toimituskulut
Voit tilata tai tiedustella tuotteitamme palaute-sivun kautta.
Tilatessasi kerrothan tuotteet, kappalemäärät sekä yhteystietosi.
Lähetä viesti puheenjohtajalle, kiitos.