Valikko Sulje

Kiltakirje

Arvoisat kiltalaiset!

Kuluneen kesän aikana toteutimme hyvän suosion saaneen Tuulikallioristeilyn yhdessä Päällystökerhon kanssa. Intti laiva myytiin nopeasti täyteen ja matkalla oli lähes 50 henkilöä. Aiomme jatkossakin jatkaa tätä yhteistyötä. Kesäkuussa annoimme myös tukemme Viestikoelaitoksen killalle heidän pystyttäessä Pirkkalaan ANSA-muistomerkkiä. Elokuun alussa pystytimme Pohjois-Satakunnan Karviaan oikein kauniin ja tyylikkään Karvian Kantinkankaan lentokentän muistomerkin yhteistyössä Karvian kunnan kanssa. Me olemme vakiinnuttaneet aseman Ilmavoimien kiltakentässä aktiivisena toimijana ja meidän jäsenmäärä on hieman yli 400 henkilöä. Mikään ei kuitenkaan ole itsestään selvää, vaan jatkossa meidän on kyettävä monipuolistamaan tapahtumien tarjontaa ja aktivoitava uusia jäseniä mukaan toimintaamme.

Tämän vuoden toisella vuosipuoliskolla meillä on vielä tarjolla tapahtumia.
Marraskuun alussa toteutettava Lentotekniikkaseminaari on täyttymässä hyvää vauhtia, sillä jo lähes 100 henkilöä on ilmoittautunut mukaan. Nyt pitää reagoida nopeasti, mikäli aikoo vielä mukaan seminaariin, sillä vapaita paikkoja on tarjolla vain kymmenkunta. Lokakuussa pidämme sääntömääräisen syyskokouksessa. Tällöin kokouksessa jäsenistölle esitellään Killalle luonnosteltua lippua. Esko Päivinen on suunnitellut ja piirtänyt lipustamme oikein hyvän luonnoksen ja sen heraldinen selvitys on myös jalostumassa valmiiksi. Mikäli syyskokouksessa lippuhankkeelle saadaan hyväksyntä, niin lippua lähdetään valmistamaan sillä mielellä, että se olisi valmis naulattavaksi ja vihittäväksi huhtikuun alussa 2021. Tällöin kilta täyttää 30 vuotta. joten voisimme juhlistaa tasavuotta myös uudella lipulla.

Joulukuussa pidämme yhteiset pikkujoulujuhlat Puolustusvoimien Logistiikkalaitoksen Esikunnan Killan kanssa. Päivämääräksi on sovittu 5.12.

Perinnetyö on ollut ja on edelleen meidän Killassa tärkeässä asemassa. Aarno Saramäki ja Asko Nieminen ovat työstäneet Ilmailuhistorian muistomerkkikirjan 2. painosta. Ensimmäinen painos on loppuunmyyty ja tähän toiseen painokseen päivitetään uusia ja muuttuneita muistomerkkejä sekä korjataan muutamia ensimmäisessä painoksessa olleita virheitä. Haluan jo tässä vaiheessa kiittää Aarnoa ja Askoa aktiivisesta kirja-aineiston kokoamisen talkootyöstä. Heinäkuun lopulla 31.7.2020 tulee kuluneeksi 80 vuotta Vuoreksessa alkaneesta ammuslataamotyöstä. Everstiluutnantti evp Seppo Korkeila on tehnyt aloitteen, että tätä tärkeää ammustyötä kunnioitettaisiin muistolaatalla. Kilta on päättänyt tukea myös tätä hanketta. Kiltaamme perustettaessa toimintaamme aktivoitiin mukaan myös silloisia Sääksjärven Asevarikolla palvelleita henkilöitä, joten tätäkin vasten on luontevaa jatkaa tätä hyvää yhteistyötä. Perinnetyön merkitys vain korostuu jatkossa, sillä sotaveteraaneja on hengissä vain alle 10 000. Perinnetyö kirjoina ja muistomerkkeinä on oiva tapa säilyttää historiatietoutta ja siten vahvistaa henkistä kulttuuriamme.

Olen tykästynyt Ilmavoimien Kiltaliiton tämän vuotiseen toiminta-ajatukseen;
Tunne historia, koe nykyisyys, näe tulevaisuus.
Tähän ylläolevaan ajatukseen kiteytyy koko kiltatyön ydin.

Me olemme profiloituneet Ilmavoimien Kiltaliittoon kuuluvaksi jäsenkillaksi, vaikka nykytilanteessa jäsenistöstämme vain melko harva enää työskentelee ilmavoimissa. Jatkossa on tärkeää, että yhteys ilmavoimiin kuitenkin säilyy tiiviinä.

Killan nettisivut uusittiin kevään aikana. Toivottavasti olette löytäneet meidän uudet päivitetyt sivut. Niiden visuaalinen ilme on saanut kiitosta ja ne toimivat myös mobiililaitteissa.

Hyvää kesän jatkoa teille kaikille!

Matti.