Valikko Sulje

Puheenjohtajan kiltakirje 1-2019

Tämä vuosi 2019 aloittaa Killan 29. toimintavuoden. Vuoden kuluttua keväällä täytämme 30 vuotta. Me olemme vakiinnuttaneet aseman Ilmavoimien kiltakentässä aktiivisena toimijana ja meitä on jäsenenä yli 400 henkilöä. Mikään ei kuitenkaan ole itsestään selvää, vaan jatkossa meidän on kyettävä monipuolistamaan tapahtumien tarjontaa ja aktivoitava uusia jäseniä toimintaamme.

Tämän vuoden ensimmäisellä vuosipuoliskolla meillä on useita tapahtumia. Joulukuussa markkinoitu Malagan matka myytiin lyhyessä ajassa täyteen. Tämä ulkomaanmatka toteutuu maaliskuun lopulla. Samoin maaliskuun lopulla vietämme perjantaina 29.3. yhdessä Ilmajärjestelmäosaston ja Viestikillan kanssa Ilmavoimien Materiaalilaitoksen vuosipäivän cocktailtilaisuutta Tampereella, Tredun toimitiloissa Hervannassa. Toivottavasti saamme mahdollisimman paljon osallistujia paikalle.

Killan kevätkokous pidetään Vuoreksessa 9.4.2019. Ennen varsinaista vuosikokousta meillä on mahdollisuus kuulla Logistiikkalaitoksen ajankohtaisten asioiden katsaus ja lisäksi on tutustumismahdollisuus uusittuun Ilmavoimien Materiaalilaitoksen perinnehuoneeseen.

Me jatkamme hyvin alkanutta yhteistyötä myös Päällystökerhon kanssa järjestämällä Näsijärvellä sisävesiristeilyn Tuulikalliolle. Tarkka ajankohta on vielä päättämättä, mutta tavoittelemme tästä kesäkauden avaustapahtumaa kesäkuun alkupäivinä.
Killan nettisivut joudutaan myös uusimaan, sillä nykyisten sivujen tietotekninen alusta vanhenee ja niihin ei ole jatkossa mahdollista saada teknistä tukea. Nykyiset Killan nettisivut ovat olleet toiminnassa hienosti yli 12 vuotta. Meidän kiltasivuilla ja muissa sivustoissa käytössä oleva PHP-ohjelmointikieli muuttuu maaliskuun aikana. Vanha ohjelmointikielen versio on tullut elinkaaren loppuun ja siihen ei tehdä enää kehitys- että turvallisuuspäivityksiä ja se poistuu käytöstä. Tavoittelemme uusien nettisivujemme valmistumista maaliskuulle. Trad Erno Määttä on lupautunut myös jatkossa hoitamaan sivujemme päivittämisen. Hän myös taltioi nykyisen aineiston, joten historiatietomme ei pääse katoamaan. Haluan tässä yhteydessä lausua Ernolle kiitokset nettisivujen ajan tasalla pitämisestä. Ne ovat vuosien saatossa pysyneet hyvin mukana teknisessä kehityksessä ja niistä on saanut kattavasti sekä lähes reaaliaikaisesti ajankohtaista informaatiota Killan toiminnasta.

Hyvää talven jatkoa kaikille jäsenillemme ja teidän läheisillenne!

Matti Käkelä