Valikko Sulje

Tampere 10.8.2021

Arvoisat Lentovarikon kilta ry:n jäsenet,

Vietämme Killan 30 vuotisen historian juhlavuotta. Tämän vuoden piti olla meille kaikille hauskojen muisteluiden ja iloisten kohtaamisten aikaa. Tuntuu ikävältä kirjoittaa jälleen tällaista kiltakirjettä. Lähes koko puheenjohtajakauteni olen joutunut toistamaan samankaltaista tylsää viestiä.

Kokoonnuimme pienellä työryhmällä luottavaisin ja iloisin mielin kesäkuun alussa terassille suunnittelemaan syksyyn siirrettyä Killan 30-vuotisjuhlaa ja lippuseremoniaa. Työryhmästä kaikki olivat jo saaneet yhden koronapiikin ja toista piikkiä odotellessamme ajattelimme, että Nyt! Nyt viimeinkin pääsemme toden teolla valmistelemaan juhlaa. Suunnitelma oli hyvällä mallilla ja joitain järjestelyjäkin jo tehtiin. Tuo ilo kesti vain muutaman viikon, kunnes heinäkuulla, kun matkustus- ja kokoontumisrajoituksia oli kevennetty, uusi (Intia-/D-) virusvariantti lähti leviämään aikaisempaa nopeammin. Pirkanmaa julistettiin alueellisen koronanyrkin toimesta 3.8.2021 uudelleen koronapandemian leviämisvaiheeseen. 

Killan hallitus kokoontui 4.8.2021 syksyn tilaisuuksien päätöksentekoa varten suunniteltuun kokoukseensa. Totesimme, että uuden alkaneen aallon pituudesta ja laajuudesta emme voi tietää, mutta tilanne näyttää huolestuttavalta. Vaikka tapausmäärät tuon kokouksen jälkeen ovatkin vähän laskusuunnassa, ei varmuutta turvallisiin ja yhdenvertaisiin kokoontumisiin voida taata. Harmistuneina mutta yksimielisesti päätimme siirtää edelleen kaikkia Killan syksylle suunniteltuja yleisötapahtumia turvallisempaan ajankohtaan. Todennäköisesti (tämän hetken tiedoin) hyvä ajankohta tapahtumille on vasta vuoden 2022 puolella.

Siirtyvät tilaisuudet (suluissa viimeisin suunniteltu ajankohta):

  • Sääksjärven asevarikon muistolaatan paljastus, kutsuvieraille (1.10.2021)
  • Lentotekniikkapäivät 2021 (15.-16.10.2021)
  • Lentovarikon kilta ry:n 30-vuotisjuhla lipun naulauksineen (29.10.2021)

Yhteiset pikkujoulut Logistiikkalaitoksen esikunnan killan kanssa roikkuvat vielä epävarmoina ohjelmassa.

Killan sääntömääräinen syyskokous pidetään, todennäköisesti etä- tai hybridikokouksena, sääntöjen määräämän aikaraamin (syys-joulukuu) loppupuolella. Tarkoitukseni oli tuoda syyskokoukseen 2021 hallituksen esitys Killan sääntöjen muuttamisesta. Mikäli syyskokouksen aikaan on vielä voimassa merkittäviä kokoontumisrajoituksia, eikä kokousta voida pitää normaalissa muodossa, jätämme sääntömuutosten käsittelyn kevätkokoukseen 2022. Ajankohtaisin muutos säännöissä on tietenkin yhdistyskokousten järjestelytapa. Pari kokousta olemme pitäneet yhdistyslakiin poikkeuslailla tehdyn muutoksen turvin säännöissä mainitusta menettelystä poiketen. Killan sääntöjen muuttaminen edellyttää vähintään kolmen neljäsosan enemmistöä yhdistyksen kokouksessa annetuista äänistä. Ei liene kuitenkaan oikea aika tuoda sääntömuutosta käsiteltäväksi tiukkojen kokoontumisrajoitusten voimassa ollessa. Hallitus seuraa aktiivisesti kokoontumisia koskevia rajoituksia ja suosituksia.

Syyskokous voidaan yhdistyksen hallituksen päätöksellä edelleen sääntöjen estämättä pitää osittain tai kokonaan etäkokouksena, 7.5.2021 vahvistetun ja 30.6.2022 saakka voimassaolevan poikkeuslain 375/2021 mukaisesti. Näin ollen syyskokoukseen järjestetään myös etäosallistumismahdollisuus.

Seuraava kiltakirje tulee syyskokouskutsun yhteydessä viimeistään marraskuulla 2021. Kokouksen esityslista kertoo tuleeko käsittelyyn sääntömääräisten asioiden lisäksi muuta.

Hallitus ottaa edelleen mielellään vastaan jäsenten toiveita ja ideoita Killan toiminnan kehittämiseksi!

Leppoisaa syksyä ja terveyttä kaikille Killan jäsenille ja läheisillenne!

Esa.